Emekli Albay Orkun Özeller Turhal’da 25 Temmuz 2026, 22:00
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Turhal Şubesi’nin düzenlediği özel etkinlik kapsamında, Emekli Albay ve yazar Orkun Özeller, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.
Programın açılış bölümünde ilk olarak söz alan ADD Turhal Şube Başkanı Nüket Aksoy ve ADD Gençlik Kolları Başkanı Musa Solmaz, Cumhuriyet değerlerinin ve Atatürkçü düşüncenin gençler arasındaki önemine vurgu yapan birer konuşma gerçekleştirdiler.

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Turhal Belediye Başkanı Erdem Ural ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük miras olan Cumhuriyet, sadece bir yönetim biçimi değil; milletimizin bağımsızlık, üretim ve çağdaşlaşma sevdasıdır. Bunun en somut ve gurur verici örneklerinden biri de şüphesiz Turhal Şeker Fabrikası’dır. Genç Cumhuriyetin kalkınma hamlesinin, üretim gücünün ve kendi kendine yetebilen bir Türkiye vizyonunun sembolü olan fabrikamız, Cumhuriyetimizin Anadolu’daki en güçlü meşalelerinden biridir. Bizler de Turhal Belediyesi olarak Atatürk’ün çizdiği aydınlık yolda, Cumhuriyetimizin değerlerini ve üretim ruhunu yaşatmaya kararlılıkla devam edeceğiz." İfadelerini kullandı.

Sahadaki Gerçekler ve Millî Güvenlik Vurgusu
Konuşmaların ardından sahneye çıkan yazar Orkun Özeller; Türkiye’nin güvenlik politikaları, sınır ötesi operasyonlar ve bölgesel jeopolitik gelişmeler üzerine kapsamlı bir söyleşi gerçekleştirdi. TSK bünyesindeki yıllara dayanan tecrübelerini ve sahadaki gözlemlerini aktaran Özeller; Türkiye’nin terörle mücadeledeki stratejik duruşu, sınır güvenliği, Atatürk’ün millî dış politika anlayışı ve Türkiye-ABD ilişkileri gibi kritik başlıklara değindi.
Söyleşisinde kaleme aldığı eserlere de atıfta bulunan Özeller, özellikle "İncirlik Ağacı" kitabında detaylandırdığı İncirlik Üssü’ndeki tarihi süreçleri, Çekiç Güç dönemini ve bürokratik arka planı dinleyicilerle paylaştı. Ayrıca "İttifak Operasyonları" kitabında yer alan Suriye ve Irak sahasındaki terörle mücadele anılarını ve sahadaki askeri gerçekleri birinci ağızdan aktararak salondaki konukların sorularını yanıtladı.

Çiçek Takdimi ve Kitap İmza Töreni
Söyleşinin sonunda Turhal Belediye Başkanı Erdem Ural, değerli paylaşımları ve katkıları için Orkun Özeller’e teşekkür ederek kendisine çiçek takdim etti.
Etkinlik, Orkun Özeller’in program sonrasında okurları için "İncirlik Ağacı" ve "İttifak Operasyonları" isimli kitaplarını imzalaması ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

DIĞER HABERLER
-
Emekli Albay Orkun Özeller Turhal’da
25 Temmuz 2026, 22:00 -
Turhal’da Minik Eller Taşları Renklendirdi
23 Temmuz 2026, 22:00 -
Taşkının Tüm İzlerini Silene Kadar Turhal'dayız
23 Temmuz 2026, 16:51 -
Turhal’da Mahalle Konserlerinin İkinci Sezonu Kayacık’ta Başladı
21 Temmuz 2026, 22:00 -
Başkan Ural’dan 13 Yaşındaki Buğlem’e "Fazıl Say" Sözü
08 Temmuz 2026, 20:15 -
YKS Adaylarına Turhal Belediyesi’nden Tatlı Destek
20 Haziran 2026, 16:43 -
Gençler İstedi, Başkan Ural Yaptı: TUGİM’de Kapasite İki Katına Çıktı!
19 Haziran 2026, 16:22 -
En Büyük Gücümüz Ortak Akıl
12 Haziran 2026, 13:58 -
Turhal'da Asfalt Sezonu Gülcan Sokak'ta Başlıyor
12 Haziran 2026, 09:43 -
Turhal’da Taşkın Riskine Karşı Set Çalışması Başlatıldı
19 Mayıs 2026, 11:15

