Turhal Belediyesi’nden Yaz Coşkusu: Mahalle Konserleri Başladı 22 Temmuz 2025, 12:28
Turhal Belediyesi, yaz akşamlarını renklendirmek ve mahalle kültürünü canlandırmak amacıyla “Mahalle Konserleri” etkinliklerine start verdi
İlk konser, Varvara Mahallesi’nde bulunan Varvara Piknik Alanı’nda gerçekleşti. Mahalle sakinleri, konser boyunca gönüllerince eğlenirken, birlik ve dayanışma havası da hakim oldu.
Konser öncesinde sahneye çıkan Turhal Belediye Başkanı Erdem Ural, mahalle halkına hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

“Sanatın ve müziğin birleştirici gücüne inanıyoruz. Bu akşam burada, sadece bir konser vermiyoruz; aynı zamanda mahalle kültürünü, komşuluğu ve dayanışmayı yeniden büyütüyoruz.
Her yaştan komşumuzun bir araya gelip keyifli vakit geçireceği, oyunlar oynayacağı, türkülere eşlik edeceği bu akşamlar, bizim en güzel anılarımız olacak.
Tüm mahallelerimize ulaşana kadar bu konserler devam edecek. Hep birlikte söyleyecek çok şarkımız, oynayacak çok oyunumuz var. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum.”dedi.

Konuşmanın ardından sahne alan Turhal Belediyesi Konservatuvarı’nın eğitmenleri, Türk halk müziğinden oyun havalarına uzanan geniş bir repertuar sundu. Vatandaşların istek parçaları da sahnede seslendirildi. Özellikle oyun havaları çaldığında vatandaşlar halaylar çekti, ellik oynadı.
Başkan Erdem Ural da konseri vatandaşlarla birlikte izledi, sahne önünde halaya katılarak ellik oyununa eşlik etti. Vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çektiren Ural’a mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Mahallede yaşayan 63 yaşındaki Zekiye Kırlı, konser sonrası duygularını şu sözlerle paylaştı:
“Yıllardır böyle bir etkinlik görmedik. Eskiden piknik alanına torunları getirirdik, ama bu akşam başka. Herkes neşeli, herkes bir arada. Saz da vardı, söz de… Sağ olsun belediye, bu yazımız şenlendi. Başkanımıza da teşekkür ederim, bizimle oynadı, halkın içinde oldu.”

Varvara Mahallesi esnaflarından 36 yaşındaki Mustafa Akçalı da konserin mahalleye kattığı değerden memnun olduğunu söyledi:
“Çok güzel bir akşamdı. Sadece müzik değil, ortam da çok samimiydi. Çocuklar oynadı, yaşlılar türkülere eşlik etti. İnsan biraz nefes almak istiyor, bu konser tam da onu sağladı. Başkanın gelip bizimle halay çekmesi ayrı güzellikti.’’ Dedi.

Mahalle konserlerinin farklı bölgelerde devam edeceği, Turhal Belediyesinin sosyal medya hesaplarından duyurulacağı belirtildi.



DIĞER HABERLER
-
YKS Adaylarına Turhal Belediyesi’nden Tatlı Destek
20 Haziran 2026, 16:43 -
Gençler İstedi, Başkan Ural Yaptı: TUGİM’de Kapasite İki Katına Çıktı!
19 Haziran 2026, 16:22 -
En Büyük Gücümüz Ortak Akıl
12 Haziran 2026, 13:58 -
Turhal'da Asfalt Sezonu Gülcan Sokak'ta Başlıyor
12 Haziran 2026, 09:43 -
Turhal’da Taşkın Riskine Karşı Set Çalışması Başlatıldı
19 Mayıs 2026, 11:15 -
Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider Turhal’da
18 Mayıs 2026, 15:28 -
Taşkın Riskine Karşı 4 Kilometrelik Set Kuruluyor
16 Mayıs 2026, 23:02 -
Turhal Belediyesi’nden Anneler Günü’ne Özel Anlamlı Söyleşi
11 Mayıs 2026, 08:54 -
Turhal’da Çölyak Hastaları İlk kez Bir Araya Geldi
09 Mayıs 2026, 20:17 -
Turhal'ın Sosyal Yaşamı Bu Proje ile Nefes Alacak
30 Nisan 2026, 09:23

