TURHAL’DA 23 NİSAN COŞKUSU

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, tüm dünya çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104’üncü kuruluş yıldönümü, Turhal Kocakavak Millet Bahçesinde düzenlenen törenle büyük bir coşkuyla kutlandı.  

 

Kutlamalara katılan vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Turhal Belediye Başkanı M.Erdem Ural, tüm çocuklar ve vatandaşlarla selamlaşarak fotoğraf çektirdi. Çocukların bayramlarını kutladı.  

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104’üncü kuruluş yıldönümü, Turhal Kocakavak Millet Bahçesinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Düzenlenen törene Turhal Kaymakamı Turan Soğukoluk, Turhal Belediye Başkanı M.Erdem Ural, protokol üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

 
Düzenlenen törende halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Şiirlerin okunduğu ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların söylendiği törende düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. 

 
Program millet bahçesinde yüz boyama çocuk oyunları gibi etkinliklerle devam etti. 

 

Başkan Ural’a büyük ilgi 

 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde öğrenciler ve vatandaşlar, Turhal Belediye Başkanı M.Erdem Ural’a yoğun ilgi gösterdi. Başkan Ural, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmayarak tek tek fotoğraf çektirdi. Kendisine sevgi gösterisinde bulunan öğrenciler ile bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Ural, hepsine iyi günler dileklerini iletti ve bayramlarını kutladı. 

 

Küçükler Belediye Meclisi Doldurdu. 

 

23 Nisan nedeniyle Belediye Meclisini çocuklar doldurdu. Düzenlenen programda küçükler hem belediye başkanı hem meclis üyesi oldular. 

 

Meclisin açılış konuşmasını Turhal Belediye Başkanı M.Erdem Ural yaptı. Konuşmasında 23 Nisan’ın öneminden bahseden Başkan Ural; ‘’ Parlamenter rejime geçtiğimiz 104 sene öncesinden bugüne kadar Türkiye'de seçimler oldu. Bugünü kutlu kılan 23 Nisan'ı bayram olmasına sebep olan yegâne şey monarşiden parlamenter sisteme geçilip parlamentonun açılmasıdır Büyük Millet Meclisi ve bugün bulunduğumuz Belediye meclisi seçimle gelen insanların halkın iradesini koyarak kendini yönetmeyi özümsemesinden kaynaklanmaktadır. Bugün de burada Büyük Millet Meclisinin küçük bir benzer olan Turhal Belediyesi Meclis Salonundayız. Bugün de yirmi üç nisan Çocuk Bayramı çocuk bayramı olması hasebiyle burada emanetçi olduğumuz koltuklarda yarın çocuklarımız oturacaklar. Onlar bu ülkeye hizmet edecekler, bu şehre hizmet edecekler. Gözlerine bakıyorum. Hepsi pırıl pırıl İstiklal Marşını okunurken. Hepsi çok heyecanlıydı. Size yetişsin. bu anlamda velilerimize teşekkür etmek istiyorum.’’ Dedi. 

Meclis toplantısı, meclis üyelerinin sorularıyla devam etti. 

Başkan Koltuğu Miniklerin 

23 Nisan dolaysıyla Başkan Ural koltuğunu miniklere devretti. Başkan Ural’ı ziyaret eden minikleri Başkan Ural kapıda karşıladı. 

Çocuklarla sohbet eden Turhal Belediye Başkanı M.Erdem Ural çocuklarla sohbet etti. 

Ziyarete gelen çocukların Başkan Ural’ın koltuğuna oturarak tek tek hatıra fotoğrafı çekildiler 
 

Oluşturulma Tarihi : 25.04.2024